На суді щодо прокурора АТО розгорілася суперечка за участю командира "Айдара": з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

На суді щодо прокурора АТО розгорілася суперечка за участю командира "Айдара": з'явилося відео

На суді щодо прокурора АТО розгорілася суперечка за участю командира "Айдара": з'явилося відео
Джерело:  online.ua

На судовому засіданні, де мали обрати запобіжний захід військовому прокурору сил антитерористичної операції Костянтину Кулику, розгорілася суперечка за участю військових прокурорів, народного депутата від партії «Самопоміч» Семена Семенченка і бійця "Айдара" Валентина Лихоліта.
Про це повідомляє ONLINE.UAсо посиланням на "112 Україна".
Інцидент виник після того, як на судове засідання прибули військові прокурори для підтримки Кулика.
"Кулику інкримінується незаконне збагачення під час служби в АТО. Я з Куликом з 15 жовтня 2014 року проходжу разом службу, і ми прибули для того, щоб суспільству донести. Було заявлено клопотання стороною захисту, проте воно не було задоволено, чому? Прийшло дві повістки у військову прокуратуру АТО від НАБУ. Офіційно заявляю, що перша повістка була датована 3 червня і викликала Кулика на 13 червня. Однак у військову прокуратуру АТО вона потрапила тільки 21 червня, тобто через 8 днів", - заявив один з прокурорів.
При цьому Семен Семенченко та Валентин Лихоліт висловили обурення з приводу того, що прокурори перебувають не на робочому місці.
Семенченко зажадав пред'явити документи, що підтверджують відрядження.
"Я хочу зробити офіційну заяву, зараз, коли ми виділяємо шалені гроші з народної кишені, фактично, на функціонування всіх цих прокурорів, які при довідці НАБУ працюють з відповідною ефективністю в основному на посадку добровольців, і тут перебування без виклику суду, я вважаю тим, що вони кинули своє робоче місце, я вважаю, що вони тут тиснуть на суд, сидячи зі своїм начальником, і я вважаю, що їм тут не місце. Якщо ви зараз не покинете, ми зараз з ветеранами вас просто видалимо, самостійно. я вас попередив. Ви будете самі за цей конфлікт відповідати", - заявив Семенченко.
"Якщо при собі немає підтвердження, що ви можете тут перебувати, значить, ви просто дезертирували зі свого місця роботи або служби", - додав Лихоліт.
Ситуацію в свою чергу прокоментував військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик.
"Я молюся, щоб не дійшло до бійки зараз, і дякую підлеглим, що вони утримують спокій в цій ситуації. Є орган, який має право перевірити це (чи відлучилися в суд прокурори самовільно - Ред.). Нехай приїжджають і перевіряють", - заявив він.
В результаті сторони зійшлися на тому, що прокурори, після того як покинуть зал суду, повинні будуть дочекатися поліції для підтвердження того факту, що вони не покинули зону АТО самовільно.


Нагадаємо,

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звинуватила Кулика в тому, що його витрати істотно перевищують доходи, і в приховуванні нових цінних придбань

. 1 липня Кулик не з'явився на допит в Генеральну прокуратуру. За інформацією першого заступника керівника САП Максима Грищука, підозрюваному будуть просити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.


Як повідомляв ONLINE.UA

29 червня детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшуки у Кулика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?