Суд прийняв рішення у справі військового прокурора АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд прийняв рішення у справі військового прокурора АТО

Суд прийняв рішення у справі військового прокурора АТО
Джерело:  rbc.ua

У Солом'янському районному суді Києва прийняли рішення про відсторонення від посади строком на 2 місяці військового прокурора АТО Костянтина Кулика, який підозрюється в незаконному збагаченні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
"Слідчий суддя ухвалив від посадових зобов'язань Кулика Костянтина відсторонити терміном на 2 місяці, до 4 вересня", - сказав суддя Сергій Коробенко і пояснив, що рішення набуває чинності негайно, але його можна оскаржити в Апеляційному суді.
Клопотання подавали представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України. У САП відзначають, що майно підозрюваного становить 5 млн 830 тис грн. При цьому Кулик заробив за рік більше 1 млн грн, а інкримінована йому сума незаконного збагачення становить понад 2 млн грн.
"Я не здійснював ніяких корупційних дій, не брав ніяких грошей... У зв'язку з тим, що я відряджений до Києва розслідувати справи Януковича, я не маю до всіх епізодів ніякого відношення. Зараз стоїть питання про відсторонення мене від посади", - заявив Кулик.
"Усунути Кулика з посади військового прокурора ... на тому судовому засіданні Кулик політизував судовий процес у зв'язку з розслідуванням справи Курченка. Це не пов'язано з розслідуванням ніяких справ. Є тільки незаконне збагачення", - також розповіли представники сторони обвинувачення.
Таким чином, військовий прокурор АТО відсторонений від виконання службових обов'язків до 4 вересня 2016 року.
Нагадаємо, на засіданні 2 липня суд не зміг обрати запобіжний захід Костянтину Кулику.
Як повідомляв ONLINE.UA, на засіданні у справі Кулика розгорілася суперечка за участю військових прокурорів, нардепа від партії "Самопоміч" Семена Семенченка і бійця "Айдара" Валентина Лихоліта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?