Російсько-турецьке потепління: з'явилася версія, що Ердогану потрібен не Путін
Категорія
Політика
Дата публікації

Російсько-турецьке потепління: з'явилася версія, що Ердогану потрібен не Путін

Російсько-турецьке потепління: з'явилася версія, що Ердогану потрібен не Путін
Джерело:  online.ua

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос  вважає, що кроки Туреччини у напрямку потепління у відносинах з Росією здійснені з метою тиску на Європу, при цьому президент Туреччини Реджіп Ердоган не мав наміру поліпшити відносини з президентом РФ Володимиром Путіним.


Про це Семиволос розповів у своєму відеоблозі на ONLINE.UA.


«Можливо (немає даних, це скоріше інтуїтивне відчуття), що цей маневр (кроки в бік потепління у відносинах з Росією - Ред.) турки зробили з метою тиску на Європу», - вважає Семиволос.


«Оскільки ми бачимо, що у турків не дуже вийшло з тиском на Європу в зв'язку з наданням їм безвізового режиму, і Європа фактично проігнорувала погрози Туреччини про вихід з угод щодо реадмісії та з питань біженців. І, можливо, це якраз є спробою тиску на Європу», - продовжує Семивослос.


«Інша справа, що буде відбуватися далі, наскільки це поліпшення відносин буде інтенсифіковано, і чи хоче цього Росія. Я більш ніж упевнений, що Росія навряд чи зупиниться на моральній компенсації і буде намагатися, в тому числі, серед економічних преференцій, продати і якийсь політичний пакет», - резюмує експерт.



Більше  читайте в відеоблозі Ігоря Семиволоса на ONLINE.UA: Путін і Ердоган зійшлися щодо України, але Київ вже відвів загрозу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?