СБУ спіймала борця за "Дніпропетровську народну республіку": з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ спіймала борця за "Дніпропетровську народну республіку": з'явилися фото

СБУ спіймала борця за "Дніпропетровську народну республіку": з'явилися фото
Джерело:  online.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали в селищі Солоне Дніпропетровської області місцевого жителя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в російських соціальних мережах.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.


«В середині минулого року приватний підприємець став адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості. Чоловік через інтернет познайомився з представниками терористичної організації «ДНР» і погодився поширювати сепаратистські матеріали на інформаційно-політичних паблік», - сказано в повідомленні.




За інформацією спецслужби, чоловік поширював інформацію, яка дискредитувала Збройні сили України, популяризував терористичні організації «ДНР/ЛНР» і створення фейкової «Дніпропетровської народної республіки».


«Адміністратор також інформував своїх кураторів про настрої серед жителів сільських районів і про соціально-політичну обстановку в Дніпропетровській області. Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської пропаганди», - також повідомляють у відомстві.



Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.


Тривають слідчі дії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  неповнолітній житель Донбасу скористався програмою амністії "Тебе чекають вдома" і здався Службі безпеки України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?