«Бурштинова» справа: хвиля гучних затримань докотилася до Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

«Бурштинова» справа: хвиля гучних затримань докотилася до Києва

«Бурштинова» справа: хвиля гучних затримань докотилася до Києва
Джерело:  online.ua

Поліція в Києві затримала кримінального авторитета, причетного до  нелегального видобутку бурштину в Рівненській області, а також ще 20 його спільників.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


За словами першого заступника голови Національної поліції - начальника кримінальної поліції України Вадима Трояна, в Києві затримали кримінального авторитета на прізвисько «Ушатий», який був основним координатором і керівником кримінальної структури, причетної до нелегального видобутку бурштину в Рівненській області, а також ще близько 20 осіб , що входять до злочинного угруповання.


Як повідомляв Троян, «Ушатий» є основним координатором і керівником кримінальної структури, до складу якої входили близько 20 осіб. Вони об'їжджали райони Рівненської області, розподіляли територію і збирали гроші.


Основним завданням представників кримінальних угруповань був розподіл території між нелегальними копачами бурштину, а також збір з них грошей і передача коштів організаторам незаконного бізнесу.


Перший заступник глави Нацполіціі також зазначив, що до затримання представників кримінального світу привернули бійців спецпідрозділу поліції «КОРД».


Як повідомляв ONLINE.UA,  заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик затриманий за підозрою в організації злочинного угруповання, яке займалося незаконним видобутком бурштину.


Генеральний прокурор Юрій Луценко також заявив про ще п'ятьох затриманих з числа високопоставлених чиновників і силовиків у справі про "бурштинову мафію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?