Гіркіна хотіли знищити з танків: стали відомі нові деталі захоплення Криму Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Гіркіна хотіли знищити з танків: стали відомі нові деталі захоплення Криму Росією

Гіркіна хотіли знищити з танків: стали відомі нові деталі захоплення Криму Росією
Джерело:  online.ua

Командувач Військово-морськими силами Збройних сил України віце-адмірал Ігор Воронченко під час початку окупації Криму в 2014 році мав намір знищити з танків російських бойовиків біля будівлі Верховної Ради Криму, серед яких був і російський диверсант Ігор Стрєлков-Гіркін.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал « Радіо Свобода ».
За словами спікера Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова, товариша по службі Воронченка, в 2014 році в Криму Воронченкові пропонували перейти на бік Росії, але він сховав свою дружину і відмовився.
«Пізніше Ігор Воронченко потрапив в полон до окупаційних сил, де його продовжували вмовляти зрадити Україну. До того, як його викрали спецслужби Росії, він займався саме виведенням українських військових з окупованої території», - згадує Селезньов.
За словами Селезньова, Воронченко пропонував знищити з танків бойовиків, коли ті захопили Верховну Раду Криму, проте відповідного наказу так і не надійшло.
«Єдиний наказ був: «Тримайтеся!» - згадує Селезньов.
«Після того, як Гіркін зі своєю бандою захопив Верховну Раду і Раду міністрів Автономної Республіки Крим, Ігор Воронченко звернувся до Міністерства оборони і до командування Військово-морських сил з проханням надати відповідний дозвіл», - продовжує Селезньов.
«Танки Т-64Б вже були завантажені на трейлери в 36-й бригаді, був відповідний боєкомплект на борту, і ми готові були рушити на цих трейлерах, щоб висунути ультиматум бойовикам, які захопили Верховну Раду і Раду Міністрів (Криму - Ред.) з вимогою скласти зброю і здатися, в іншому випадку ми були готові вести вогонь на ураження», - згадує спікер Генштабу ЗСУ.
Як повідомляв ONLINE.UA, колишній ватажок бойовиків так званої ДНР, російський диверсант Ігор Стрєлков-Гіркін зізнався, що перші постріли на Донбасі зробили бойовики під його командуванням в Слов'янську Донецької області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?