Затримання блогера-фаната "Новоросії": в СБУ розкрили подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Затримання блогера-фаната "Новоросії": в СБУ розкрили подробиці

Затримання блогера-фаната "Новоросії": в СБУ розкрили подробиці
Джерело:  online.ua

У Службі безпеки України підтвердили затримання харківського блогера Андрія Бородавки, який переховувався на території Росії і перебував у розшуку за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр СБУ.
"СБУ провела спецоперацію, за результатами якої А. Бородавка був дискредитований перед його кураторами з російських спецслужб і депортований в Україну. Співробітники Управління СБУ в Харківській області затримали зловмисника в аеропорту «Бориспіль», - сказано в повідомленні.
У відомстві підкреслюють, що Бородавці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.
Згідно з інформацією спецслужби, Бородавка активно співпрацює зі слідством і дає викривальні показання з приводу головних функціонерів сепаратистсько-колабораціоністського руху і їх російських кураторів.
"Слідчі дії тривають, протягом декількох днів досудове розслідування буде завершено, а матеріали направлені до суду", - сказано в повідомленні СБУ.
У 2014 році Бородавка активно підтримував і висвітлював «Антимайдан» і проросійські акції в Харкові, пізніше переховувався від слідства в Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, неповнолітній житель Донбасу скористався програмою амністії "Тебе чекають вдома" і здався Службі безпеки України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?