"Бурштинова" справа на Рівненщині: СБУ зробила заяву і виклала нові фото
Категорія
Україна
Дата публікації

"Бурштинова" справа на Рівненщині: СБУ зробила заяву і виклала нові фото

"Бурштинова" справа на Рівненщині: СБУ зробила заяву і виклала нові фото
Джерело:  online.ua

У Рівненській області співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою і поліцією продовжують обшуки в учасників "бурштинової мафії", вилучена «чорна бухгалтерія» злочинного угруповання.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр СБУ.
«Правоохоронці вилучили у організаторів, "кришувальників" і скупників бурштину "чорну бухгалтерію" нелегального бізнесу, сотні тисяч доларів, великі суми в інших валютах, кілька десятків кілограмів "сонячного каменю" великих фракцій і обладнання для видобутку», - сказано в повідомленні.
«Серед фігурантів справи кілька голів райдержадміністрацій та керівників лісгоспів Рівненської області, обшуки у пересічних копачів правоохоронці не проводили», - підкреслюють в прес-центрі СБУ.
«Зараз перевіряється наявність у організаторів та інших учасників угруповання банківських рахунків і нерухомості за кордоном, тривають ще майже тридцять обшуків. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу п'яти організаторам нелегального бізнесу, здійснюються відповідні процесуальні дії щодо інших учасників угруповання», - резюмують в спецслужбі.
Згідно з даними СБУ, в Рівненській області за рік легально видобувається чотири тонни бурштину. За оцінками різних експертів, обсяг незаконного видобутку в діапазоні 150-300 тонн. Тіньові доходи бурштинової мафії складають 200-300 мільйонів доларів США.
Як повідомляв ONLINE.UA, заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик затриманий за підозрою в організації злочинного угруповання, яке займалося незаконним видобутком бурштину.












Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?