Порошенко зробив гучне зізнання про події 2014 року: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко зробив гучне зізнання про події 2014 року: з'явилося відео

Порошенко зробив гучне зізнання про події 2014 року: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У березні 2014 року українська армія могла розраховувати тільки на 6 тисяч осіб бойового складу, заявив президент Петро Порошенко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter глави держави.
Про успіхи Збройних сил України Порошенко розповів в ході урочистостей з нагоди другої річниці визволення Слов'янська і Краматорська Донецької області від проросійських бойовиків.
За словами президента, Збройні сили України склали свій перший "бойовий іспит" в липні 2014 року в по-справжньому вітчизняній війні на Донбасі.
"Липневі дні 2014 року показали всьому світу, наскільки рішуче українці встали на захист свободи, демократії і територіальної цілісності. Саме в липні 2014 року відроджувані Збройні Сили здали свій перший бойовий іспит в цій по-справжньому вітчизняній війні", - зазначив Порошенко, привітавши зі другою річницею визволення Слов'янська і Краматорська жителів цих двох українських міст.
Глава держави також додав, що в березні 2014 року новий міністр оборони повинен був визнати на засіданні РНБО, що на відсіч агресору Україна може виставити не більше 6 тисяч осіб.
"А вже через 4 місяці, на початку липня наша армія почала свій визвольний похід, в ході якого були звільнені дві третини Донбасу", - сказав Порошенко.
За словами президента, українські військові повернули Слов'янськ і Краматорськ з "мінімальними людськими втратами, зберігши життя людей, що опинилися в зоні бойових дій".
"Той успіх народив віру українців в своїх захисників, а російського агресора - позбавив ілюзії швидкої перемоги", - додав Порошенко.


Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 5 липня, Слов'янськ святкує другу річницю визволення міста від проросійських бойовиків так званої ДНР, в урочистостях бере участь Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?