Скандальному екс-ректору в новій справі загрожує 12 років
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандальному екс-ректору в новій справі загрожує 12 років

Скандальному екс-ректору в новій справі загрожує 12 років
Джерело:  ГПУ

Колишньому ректору Національного університету державної податкової служби України Петру Мельнику

 за незаконне відчуження державного майна загрожує 12 років позбавлення волі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генпрокуратури України.


"Слідчим управлінням прокуратури Київської області закінчено досудове розслідування та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України стосовно екс-ректора Національного університету державної податкової служби України", - йдеться в повідомленні.


Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2007-2008 років екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, відчужив 4 об'єкти державного товариства, засновником якого є його дружина і син. Відчужене майно, яке знаходилося в оперативному управлінні Національного університету ДПС України, знаходилося в Київській та Хмельницькій областях, а також в Сімферополі.


Вартість завданих державі збитків становить понад 33 млн грн, що на момент скоєння кримінальних злочинів в 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.


За скоєне кримінальне правопорушення раніше службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.


Раніше повідомлялося, що

звинувачений у хабарництві Петро Мельник за рішенням суду через виконавчу службу поновлюється на посаді

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?