Як ЗСУ взяли позиції бойовиків на Донбасі: з'явилося нове відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Як ЗСУ взяли позиції бойовиків на Донбасі: з'явилося нове відео

Як ЗСУ взяли позиції бойовиків на Донбасі: з'явилося нове відео
Джерело:  Hromadske

Бійці 54-ї механізованої бригади Збройних сил України розповіли, як  в зоні АТО на Донбасі  захопили позицію "Мурашник", яка належала бойовикам ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео  Громадського Телебачення.
"Вони (бойовики - ред.) не очікували, що ми підемо в контрнаступ, вони звикли, що у нас «аватарська» бригада, але виявилося, що «аватарська»стала бойовою, а 1-й батальйон зі своїм завданням впорався. На початку Мінських домовленостей Дебальцеве було нашим, так що, якщо б навіть ми в Дебальцеве зайшли, ми б нічого не порушили", - розповів про операцію командир 1-го батальйону 54-ї бригади Олексій Оцелкревич з позивним «Купол».
Батальйон пішов двома флангами на позиції бойовиків і 4 години утримував їх позиції. Коли прийшла команда відступити - спокійно пішли. З втрат двоє загиблих і 11 поранених. Всіх змогли вивезти. В окопах бойовиків знайшли документи не тільки "солдат армії ДНР", але і паспорта двох російських лейтенантів.


Як відомо, в цьому бою  загинув французький оперний співак Василь Сліпак з позивним "Міф". Його командир Олександр Карась з позивним "Подолянин" говорить, що зі своїм завданням кулеметника "Міф" впорався, групу прикрив.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?