Відпочивати в окупованому Криму не хочуть навіть його жителі
Категорія
Світ
Дата публікації

Відпочивати в окупованому Криму не хочуть навіть його жителі

Відпочивати в окупованому Криму не хочуть навіть його жителі
Джерело:  online.ua

Відпочивати  в анексованому Криму  не хочуть навіть місцеві жителі, в той же час більшість росіян воліють відпочивати влітку в Туреччині через відсутність інфраструктури на окупованому півострові.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал« Радіо Свобода ».


«Інтерес до закордонних курортів серед кримчан, що живуть біля моря, фахівці пояснюють бажанням людей відпочити в комфортних умовах», - відзначають аналітики видання.


"Як не сумно для власників місцевих готелів, але для багатьох кримчан повернення турецьких турів - це радісна новина. Людям з Криму, як і всім іншим, цікаві пакетні тури, з хорошим сервісом і високим рівнем комфорту. У нас подібних пропозицій немає в принципі. до Туреччини нам дуже-дуже далеко. Криму навіть до Чорноморського узбережжя Кавказу ще розвиватися і розвиватися ", - зазначає господиня кримської турфірми "Куди завгодно" Адель Сергєєва.


За її словами, ставка Кремля на те, що закриття закордонних напрямків змусить людей частіше відпочивати в Криму, не спрацювала. Навіть жителі півострова, які віддають перевагу закордонним курортам, знаходили альтернативні пункти призначення. "Поки Туреччина була закрита, кримчани літали в Таїланд. Гарячий тур туди можна було купити за ті ж гроші. У Криму з тих, хто звик відпочивати за кордоном, ніхто не залишався", - говорить Сергєєва.


При цьому не всі учасники ринку вірять в те, що турецькі тури будуть затребувані в Криму. "Попит буде дуже акуратний. Не думаю, що люди кинуться скуповувати путівки. Справа в тому, що багато хто вже розподілили свої відпускні бюджети, і Туреччину додатково складно буде туди вмістити. Друге - це питання безпеки, багато побоюються терактів. До заборони Туреччину кримчани купували активно. Але зараз той рівень попиту відразу не відновиться, потрібен якийсь час", - вважає директор турагентства "Сан-Вояж" Тетяна Кабатчікова.


За її словами, кримським курортам поки рано змагатися з турецькими. "Коли у нас тут все налагодять і облаштують, Крим зможе скласти конкуренцію Туреччині. Поки ж вони непорівнянні ні за рівнем цін, ні за рівнем сервісу. І люди з Росії, маючи можливість відпочивати в Туреччині, в Крим не поїдуть", - впевнена Кабатчікова .


У той же час опитані Радіо Свобода кримчани, які в доступному для огляду майбутньому планують відвідати турецький берег, серед головних переваг такого виду відпочинку також називають високий рівень сервісу.


"Добре, що дозволили знову їздити до Туреччини. Я за те, щоб у людей був вибір. Мені в Туреччині і Єгипті подобається, що з'їздити туди досить бюджетно, а обслуговування там самі знаєте яке. У нас такого немає", - каже підприємець Михайло .


Художниця Олена цінує в закордонних курортах можливість змінити обстановку.


"Я люблю Крим, але хочеться іноді вдихнути свіжого повітря. У нас купатися в море тільки місяці чотири на рік можна, а за кордон можна взимку з'їздити і знову потрапити в літо. Взагалі, я більше люблю Південно-Східну Азію, але у Туреччині великий плюс - туди летіти швидко. Ну і дешевше, звичайно", - зізнається кримчанка.


Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін заявив, що на захоплення українського Криму Росію спровокував Захід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?