Росіян привозять, а місцеві біжать: стала відома обстановка на окупованому Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіян привозять, а місцеві біжать: стала відома обстановка на окупованому Донбасі

Росіян привозять, а місцеві біжать: стала відома обстановка на окупованому Донбасі

У зоні АТО на Донбасі відзначається нарощування сил і засобів бойовиків на приморському напрямку, а в Новоазовський район прибувають нові підрозділи регулярних військ РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.
"Відзначається нарощування сил і засобів противника на приморському напрямку, зі створенням конфігурації: ближче до переднього краю винесені позиції підрозділів з місцевих бойовиків (т. зв. «9-й окремий штурмовий механізований полк морської піхоти ДНР»), а два раніше створених райони оборони противника в Новоазовському районі в основному займають підрозділи регулярних ЗС РФ, які прибувають з Росії. Характерно, що в цьому районі фіксується різке посилення сигналу мобільного зв'язку російських операторів (за рахунок установки додаткового обладнання)", - написав він.
При цьому, за даними "ІС", серед бойовиків спостерігається зростання кількості дезертирів.
"Спостерігається зростання кількості дезертирів з підрозділів бойовиків, що оперують на західному і північно-західному напрямках («1-й АК ДНР»). Комендатури в тилових населених пунктах ДНР, а також ЛНР, отримали вказівку щодо різкої активізації пошуку та вилову дезертирів і тих, хто «ухиляється від військової служби", - повідомив Тимчук.
Він також зазначив, що бойовики ЛНР вилучають у населення вогнепальну зброю і боєприпаси, фіксуються арешти місцевих жителів.
"У н.п.Кадієвка (кол. Стаханов) місцеві «правоохоронці ЛНР» проводять масштабну операцію з «пошуку і вилучення у населення нелегальної вогнепальної зброї та боєприпасів», під цим приводом також фіксуються множинні арешти представників місцевого населення. Серед місцевих жителів ходять чутки, що ця операція викликана побоюваннями керівництва «ЛНР» бунту або повстання через невдоволення населення «новою владою", - йдеться в повідомленні.
Раніше повідомлялося, що бойовики так званих ДНР і ЛНР агітують жителів Донбасу приєднатися до хресної ходи на Київ, організованої священнослужителями УПЦ МП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?