Туреччині дали прогноз щодо майбутніх терактів
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччині дали прогноз щодо майбутніх терактів

Туреччині дали прогноз щодо майбутніх терактів
Джерело:  online.ua

Директор Центру близькосхідних досліджень, експерт-сходознавець Ігор Семиволос

вважає, що курди і ісламісти продовжать спроби вчинити нові теракти на території Туреччини.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Ми маємо ситуацію з курдами, а значить, якщо Туреччині не вдасться вирішити питання з курдами в тому форматі, який задовольнить обидві сторони, терористичні акти курдів триватимуть. Якийсь частині терористичних актів вдасться запобігти, але переважна більшість все одно будуть здійснюватися. Тут існує проблема, і є люди, які готові вирішувати її терористичними методами", - сказав Семиволос.


За його словами, після вступу Туреччини до анти-ІДІЛовської коаліції ісламісти також будуть здійснювати спроби терактів в країні.


"Те ж стосується ісламістів. Вони, швидше за все, також продовжать спроби терактів у Туреччині, оскільки вона чим далі, тим більше включається у війну на боці анти-ІДІЛовської коаліції: надає повітряний простір, військові бази. Туреччина, врешті-решт, оголосила себе членом анти-ІДІЛовської коаліції, і якщо до цього моменту вона була досить пасивна і більше воювала в Сирії з курдами, то сьогодні буде змушена приділяти питанню ісламістів більшу увагу", - зазначив експерт.


Він заявив, що в Туреччині є ісламістське підпілля, в яке, крім сирійських біженців і вихідців з колишнього СРСР, входять і турки.


"Рух ісламізму підпілля в Туреччині є. Це не тільки біженці з Сирії, не тільки вихідці з колишнього Радянського Союзу, це і турки теж. Тому збільшення антитерористичної діяльності, проведення антитерористичних операцій на території Туреччини автоматично призводить до того, що проти турецького уряду і турецьких громадян намагатимуться здійснювати теракти", - додав Семиволос.


Повний текст

інтерв'ю І

горя Семиволоса читайте на ONLINE.UA: Взрывали ли спецслужбы Путина аэропорт в Стамбуле: эксперт о Турции, ИГИЛ и теории заговора

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?