Євросоюз розкритикував важливий законопроект в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Євросоюз розкритикував важливий законопроект в Україні

Євросоюз розкритикував важливий законопроект в Україні
Джерело:  online.ua

У Європейському Союзі

вважають, що нинішня редакція закону про спецконфіскації, розробленого народними депутатами України, не містить вагомих гарантій захисту прав власності і не відповідає повною мірою стандартам ЄС.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook представництва ЄС в Україні.


У Представництві ЄС закликали Верховну Раду доопрацювати закон про спецконфіскації.


"Представництво ЄС хоче ще раз нагадати, що відповідно до своєї попередньої оцінки пакету "безвізових" законів, ухвалених Верховною Радою в лютому 2016, проект закону про конфіскацію (№4811) не містить вагомих гарантій захисту прав власності, що відповідало б стандартам ЄС", - сказано в повідомленні.


В ЄС вважають, що при розробці законопроекту депутати не були достатньо скрупульозними.


"Це може швидше бути сприйнято як поспішний крок в напрямку впровадження суворішого і інтрузивного інструменту без необхідного дотримання принципу, що розвиток цих подій має протікати пліч-о-пліч з більшим захистом права на справедливий суд, прав власності та підвищеною стабільністю відносин власності", - пояснили в представництві.


Раніше депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Іван Винник повідомив, що народні депутати коаліції погодили нову редакцію закону, який створює механізми конфіскації активів чиновників політичного режиму екс-президента Віктора Януковича.


"Ми погодили нову редакцію законопроекту з Генеральною прокуратурою. В ГПУ вважають, що новий документ дозволяє дієво стягнути кошти Януковича і його оточення, які зберігаються в українських банках, на користь державного бюджету", - заявив народний депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Іван Винник.


Нагадаємо, що

соцмережі обурила відсутність голосів у

Раді за законопроект №4811 про створення механізмів виявлення та повернення вкрадених активів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?