В окупованому Донецьку насмішили повним незнанням історії: з'явилися відео
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Донецьку насмішили повним незнанням історії: з'явилися відео

В окупованому Донецьку насмішили повним незнанням історії: з'явилися відео
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилося відео з сюжетом про так звану акцію «Російська пробіжка» в окупованому Донецьку, з якого витікає повне незнання історії бойовиками так званої ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube на одному з сепаратистських каналів.
На початку ролика так званий «депутат народного ради ДНР» Любомир Пушкін говорить про те, що «акція» приурочена до дня перемоги давньоруського князя Святослава над Хазарією.
«3 липня 964 року війська під командуванням Святослава взяли Царгород. Це така подія в житті Русі, яку ми повинні пам'ятати, підтримувати і всіляко пропагувати», - заявляє на відео Пушкін.
При цьому відомо, що Царгород - це не стародавнє місто в Хазарії, а давньоруська назва столиці Візантії Константинополя (нині Стамбул).
Таким чином, навіть в своїх «офіційних» пропагандистських акціях сепаратисти припускаються жахливих історичних ляпів.


Як повідомляв ONLINE.UA, ватажок так званої ЛНР Ігор Плотницький осоромився зі знанням історії, сказавши, що Європейський Союз був створений Адольфом Гітлером, а Тарас Шевченко писав переважно російською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?