В Україні детально відповіли росіянам на пропозицію співпрацювати: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні детально відповіли росіянам на пропозицію співпрацювати: опубліковано відео

В Україні детально відповіли росіянам на пропозицію співпрацювати: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Відомий український блогер Горький Лук

вважає, що українці і росіяни більше ніколи не зможуть співпрацювати.


Про це він заявив в відеоблозі на ONLINE.UA.


За словами Горького Лука, йому часто пишуть листи з Росії, в основному, жінки.


«Отримав я з Росії лист такого плану, що давайте «все обговоримо». Зрештою, давайте не циклитися на персоні Путіна (президента Росії Володимира Путіна - Ред.). Ну, припустимо, його не стане. Він не вічний, але ми ж не можемо весь час жити на багнетах. І, врешті-решт, ми ж брати. Не в тому сенсі, в хорошому, що ми ж брати - у нас же спільна історія, подібні мови, спільні перемоги, загальні поразки... Хоча як вона це виводить, я не знаю. І, врешті-решт, чим для вас був би поганий союз з Росією? Ми багаті, у нас багато ресурсів, у нас порядок в країні. І перераховуються всі ці досягнення, коротше... Великі проекти...», - згадує блогер.


«І я вже заніс руки, щоб щось відповісти, а потім зрозумів, що я людину цю здивувати нічим не зможу. Я хотів сказати, що мислить вона категоріями шкурницькими. Великі проекти - це, я так розумію, ми будемо брати участь у великих проектах, там, типу сочинської Олімпіади, кримського моста, космодрому «Східний» і інших цих потоків. Ми ледве пережили великий проект під назвою «Донбас-Арена». Мені здається, для нас час великих проектів лежить не в області будівництва з каменів, із заліза. Воно лежить в області будівництва національного», - продовжує Горький Лук.


«Далі - ми багаті. Я не знаю, багата чи конкретно ця тітка. Так, Росія - країна багата. Чи багаті там громадяни? Коли говорять про входження в орбіту «русского міра», передбачається розділити якісь загальні цінності. Взагалі-то, він і мир тому, що різні сторони до одного і того ж питання ставляться якщо не одностайно, то хоча б примирливо, без конфліктів», - вважає блогер.


«Ось, наприклад, в Росії закон про позасудове переслідування. Хоч хтось смикнувся? Я здогадуюся, що було б тут (в Україні - Ред.). Люди б вийшли на вулицю. Загорілися б покришки знову. Тому що ну не може бути такого закону про скасування закону. Я не бачу там ніякої реакції взагалі. Для них набагато цікавіше, наприклад, те, що відбувається за кордоном», - продовжує Горький Лук.


«Я не впевнений, що ми можемо такі цінності розділити з ними. Мені здаються принципово непримиренними менталітети громади і хуторянські. Навіть при всіх нібито матеріальних вигодах - це все одно, що змішувати пісок і воду. Ми багаті, ми разом зможемо розвивати економіку... Ми вже намагалися з ними розвивати її, згадайте епоху цього відчайдушного російського рейдерства за часів Макса Курочкіна. Добре було? Але ж ми були тоді близькі, як ніколи, - резюмує блогер.



Більше читайте на ONLINE.UA:  Украинцы и россияне не помирятся, даже когда Путина не станет

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?