Адвокати Онищенка виступили з гучною заявою і видали несподівані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокати Онищенка виступили з гучною заявою і видали несподівані фото

Адвокати Онищенка виступили з гучною заявою і видали несподівані фото
Джерело:  online.ua

Колеги адвоката у справі народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка Андрія Циганкова заявляють, що в офісі адвоката, де детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки, виявили засіб прослуховування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».
Про знайдений пристрій виданню повідомив колега Циганкова, адвокат Євген Солодко.
"Колеги Циганкова вчора після завершення обшуку вирішили ще раз оглянути офіс, підозрюючи, що в офісі можуть бути зайві речі. Пізно ввечері в переговорній кімнаті на одному з томів подарункового видання "Свода законов российской империи" знайшли туш і здивувалися", - заявив Солодко.
Згодом адвокати з'ясували, що це засіб прослуховування. "Почали розглядати і з'ясувалося, що це спеціальний засіб, замаскований під косметику. Зараз підготовлено заяву в СБУ, ми передамо цю річ, нехай Служба розбирається, звідки воно з'явилося", - сказав Солодко.



Фото: "Українська правда"


Солодко припустив, що прилад міг з'явитися за місяць до обшуків.



Фото: "Українська правда"
"Ми припускаємо, що така річ з'явилася за місяць до обшуку. Як правило, такі спецзаходи проводяться заздалегідь, тобто зовнішнє спостереження, прослуховування, фіксація кореспонденції передують обшукам або затриманню", - сказав він. "Це грубе порушення закону, не можна прослуховувати адвоката. Закон це забороняє", - нагадав Солодко.



Фото: "Українська правда"
При цьому в НАБУ спростовують будь-яку причетність до прослуховування.
"Детективи Бюро діють виключно в рамках чинного законодавства. Ніяких прослуховуючих пристроїв при проведенні обшуків або після них не підкидали", - запевнили в Національному антикорупційному бюро.
Відзначимо, що сам Циганков напередодні покинув територію України.
Як повідомляв ONLINE.UA, народний депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко прокоментував рішення Верховної Ради про притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання і арешт, заявивши, що буде боротися з українською владою.
Відомо, що зараз Онищенко в Австрії.
Також повідомлялося, що в рамках справи нардепа Олександра Онищенка в двох офісах його адвокатів і за адресами мешкання ще кількох адвокатів НАБУ проводило слідчі дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?