Візит людини Обами до Грузії і України: стала відома мета
Категорія
Політика
Дата публікації

Візит людини Обами до Грузії і України: стала відома мета

Візит людини Обами до Грузії і України: стала відома мета
Джерело:  online.ua

Метою візиту державного секретаря США Джона Керрі в Україну і Грузію є спроба переконати країни в підтримці Вашингтона на тлі недружніх дій Російської Федерації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американське видання ABC News.
За словами джерел видання, в Грузії і в Україні Керрі підпише документи про постачання американського обладнання для захисту кордонів цих країн.
При цьому неназваний чиновник, який супроводжує Керрі, заявив, що ці візити також покликані послати сигнал Росії.
"Росія може почути те повідомлення, яке вона хоче, але очевидно, що мова йде про підтримку і підтвердження їх (України і Грузії - Ред.) євроатлантичних прагнень", - сказав він.
Відзначимо, що 6 липня держсекретар США прибув в Тбілісі, потім він відправиться до Києва, після чого приєднається до президента США Барака Обами в Польщі, де пройде саміт НАТО.
Раніше заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що під час візиту Керрі йтиметься про співпрацю з НАТО.
Як повідомляв ONLINE.UA, в адміністрації президента Петра Порошенка заявили, що глава української держави зустрінеться з президентом США Бараком Обамою на полях саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?