Луценко зробив резонансне призначення
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко зробив резонансне призначення

Луценко зробив резонансне призначення
Джерело:  ГПУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко

призначив свого колишнього заступника Романа Говду прокурором Києва.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.


Представлення Говди колективу столичної прокуратури відбулося 6 липня за участю мера Києва Віталія Кличка, а також керівників правоохоронних та судових органів столиці.


«Представляючи нового главу столичної прокуратури, Юрій Луценко звернув увагу на критичний рівень злочинності в столиці і підкреслив важливість координації зусиль усіх силових структур щодо його зниження", - йдеться в повідомленні.


Крім того, першочерговими завданнями прокуратури Києва названий моніторинг всіх поточних і закритих кримінальних проваджень, які стосуються діяльності попередньої міської влади, і перевірка діяльності всіх комунальних підприємств міста.


"Ті, хто пограбував столицю на мільярди, повинні бути покарані, незалежно від того, де вони перебувають", - заявив генпрокурор.


Також Луценко нагадав про початок перевірки доброчесності прокурорів.


"Я буду захищати кожного чесного прокурора, але не тих, хто хоче займатися тут бізнесом або має незадеклароване майно. Такі прокурори повинні звільнити місце для тих, хто не має таких зауважень", - заявив він.


Окремо Луценко підкреслив, що очікує від столичної прокуратури "наступальних дій" в боротьбі з корупцією, "щоб кожен киянин відчув, що в країні відбуваються зміни".


Нагадаємо, раніше Говда був заступником генпрокурора Віктора Шокіна. Коли він пішов, новий глава відомства Юрія Луценка попросив Говду і двох інших заступників свого попередника - Юрія Севрука і Олега Заліска - написати заяви про звільнення за власним бажанням, що ті й зробили.


Севрук вже призначений проректором Академії прокуратури.


Варто відзначити, що раніше на адресу Говди звучали звинувачення активістів і журналістів, які заявляли про його причетність до незаконних рішень.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше

соцмережі були вражені фото дорогого годинника Юрія Луценка

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?