Набирає обертів скандал зі зброєю, знайденою у полку "Дніпро-1"
Категорія
Україна
Дата публікації

Набирає обертів скандал зі зброєю, знайденою у полку "Дніпро-1"

Набирає обертів скандал зі зброєю, знайденою у полку "Дніпро-1"

У Генеральній прокуратурі заявили, що велика кількість зброї, яку правоохоронці вилучили в місці дислокації полку МВС "Дніпро-1" в Дніпропетровській області, була призначена для переправлення до Києва.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Є обґрунтовані підстави вважати, що її значна частина, або і вона вся могла бути призначена для переміщення у бік Києва, по Україні, містять обґрунтовані ризики її потрапляння в руки кримінальним елементам. "На тлі кратного зростання злочинності на вулиці наших міст дуже результативно, що... нам вдалося ліквідувати цей загрозливий стан і вилучити таку велику кількість зброї", - сказав начальник департаменту з розслідування економічних злочинів Володимир Гуцуляк.
За його словами, зброя зберігалася в неналежних умовах в приміщеннях, які для цього не призначені.
У той же час на сторінці полку "Дніпро-1" в Facebook з'явилося повідомлення, що зброя зберігалася в офіційній збройової полку легально, а опубліковані ГПУ фотографії цієї зброї були фейковими.
"Після закінчення слідчих дій полк звернеться в Генеральну прокуратуру щодо кримінального провадження щодо осіб, які використовували привід проведення обшуку і опублікували в мережі і в ЗМІ неправдиві фотографії. Ця акція була спланована з метою дискредитувати т.в.о. командира полку, Олександра Рашевського, який є самовисуванцем на вибори по 27 округу в Дніпрі і самого полку, який захищає цілісність України в АТО з самого початку", - йдеться в повідомленні.
Також в "Дніпрі-1" впевнені, що слідчі "економічного відділу ГПУ не мають ніякої компетенції для того, щоб коментувати, вести і здійснювати слідчі дії, пов'язані з військовими підрозділами і зброєю, що ними використовується".
Раніше повідомлялося, що  під час обшуків у затриманих, причетних до нелегального видобутку бурштину в Рівненській області, виявили понад $160 тисяч, чорну бухгалтерію, різні прикраси, колекцію дорогих годинників, автомобіль і кілька одиниць зброї з патронами до неї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?