Порошенко прийняв рішення щодо гучного закону про українську мову на радіо
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко прийняв рішення щодо гучного закону про українську мову на радіо

Порошенко прийняв рішення щодо гучного закону про українську мову на радіо
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко

 підписав закон, який передбачає введення 35-відсоткової квоти на україномовні пісні в ефірі телерадіоорганізацій на території країни.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Адміністрації президента.

«У відповідності з законом, телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення мають забезпечувати частку пісень державною мовою у обсязі не менше 35% загального масиву пісень, що транслюються протягом доби, а також не менше 35% загального обсягу пісень, що транслюються у кожному проміжку години між 7.00 і 14.00 і між 15.00 і 2.00", — йдеться у повідомленні.

Також в Адміністрації президента додали, що «з дня набуття чинності цим законом мінімальна частка трансляції передач державною мовою повинна складати протягом першого року — не менше 50%, протягом другого – не менше 55%, протягом третього – не менше 60%".

Метою Закону є забезпечення у повній мірі трансляції кожною телерадіоорганізацією не менше 50% національного аудіовізуального продукту.

Закон набуває чинності через чотири місяці з дня його публікації.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Верховна Рада прийняла закон «Про телебачення і радіомовлення» 16 червня голосами 268 народних депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?