Путін подзвонив Обамі і назвав свої умови по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін подзвонив Обамі і назвав свої умови по Донбасу

Путін подзвонив Обамі і назвав свої умови по Донбасу
Джерело:  Кремль

Президент РФ Володимир Путін

 під час телефонних переговорів із президентом США Бараком Обамою назвав умови Росії щодо

врегулювання конфлікта на Донбасі

: прямий діалог Києва з ДНР/ЛНР і надання їм особливого статусу, амністія бойовиків та спільна розробка закона про місцеві вибори.


Розмова відбулася з ініціативи російського президента, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

«При обговоренні української тематики президент Росії знову вказав на важливість виконання Києвом Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року», — заявили у Путіна.

За даними кремлівської прес-служби, Путін заявив, що очікує від України «налагоджування прямого діалогу з Донецьком та Луганськом, проведення амністії, надання ДНР і ЛНР особливого статусу, спільну розробку закона про місцеві вибори».

Також російський президент підкреслив «безальтернативність політичного шляху врегулювання».

«Зазначена необхідність активізації роботи з усунення порушень режиму припинення вогню, повного виконання домовленостей про відведення важких озброєнь і розведення конфліктуючих сторін. У цьому зв'язку акцентована роль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», — додали в Кремлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про підготовку Росії до локального наступу на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?