Розмова Обами і Путіна: в США розкрили свою версію
Категорія
Світ
Дата публікації

Розмова Обами і Путіна: в США розкрили свою версію

Розмова Обами і Путіна: в США розкрили свою версію
Джерело:  Крим.Реалії

У Білому домі заявили, що  президент США Барак Обама під час телефонної розмови зі своїм російським колегою Володимиром Путіним  закликав його зробити кроки для того, щоб покласти край значній активізації бойових дій на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Крим Реалії.
У Вашингтоні відзначили, що Обама підкреслив Путіну термінову важливість просування до повного виконання Мінських домовленостей про врегулювання ситуації на сході України.
Крім того, в розмові йшлося про врегулювання конфлікту навколо Нагірного Карабаху і про війну в Сирії. В останньому пункті Обама підкреслив Путіну важливість для Росії чинити тиск на режим підтримуваного нею президента Сирії Башара аль-Асада, щоб той припинив напади на цивільних і учасників угоди про припинення бойових дій.
Варто відзначити, що за повідомленням Кремля, Путін в розмові з Обамою знову висував вимоги до влади України.
«Під час обговорення української тематики президент Росії знову вказав на важливість неухильного виконання Києвом мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, включаючи налагодження реального прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, проведення амністії, надання ДНР і ЛНР особливого статусу, спільну розробку закону про місцеві вибори» , - говорилося в повідомленні.
У прес-службі Кремля також повідомлялося, що розмова лідерів США і РФ відбувся з ініціативи російського президента.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про підготовку Росією локального наступу на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?