В окупованому Луганську людей розганяли автоматами за бажання зателефонувати - очевидець
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Луганську людей розганяли автоматами за бажання зателефонувати - очевидець

В окупованому Луганську людей розганяли автоматами за бажання зателефонувати - очевидець
Джерело:  online.ua

Житель Луганська, який у вересні 2014 року потрапив в полон до сепаратистів і два тижні провів на "виправних роботах" у комендатурі, розповів, як в окупованому місті в той час не було зв'язку, а бойовики автоматами розганяли тих, хто намагався зателефонувати№ №.
Про це він написав у своєму щоденнику, яким поділився з ONLINE.UA.
"Мінометний і артилерійський обстріл не припиняються ні на день. Чути і автоматні черги в різних кінцях міста. Транспорт ходить з перебоями. Народ взагалі пересувається по місту слабо, зв'язку немає ніякого. Взагалі. Телебачення, радіо та Інтернет відсутні. Інформації нуль. З усієї інформації лише чутки, які ходять по місту. Переважно всяка нісенітниця з розряду "хлопчика розіп'яли". У піку цим чуткам поширюємо контрчутки - про швидке повернення в місто української влади. Наша дезінформація згодом обростає "подробицями" і гуляє по місту, шокуючи ватників" , - написав він.
За його словами, в окупованому місті зателефонувати по мобільному можна було тільки з двох точок на околиці, але звідти сепаратисти автоматами розганяли бажаючих зробити телефонний дзвінок.
"Подзвонити з мобільного можна тільки з двох точок на окраїнній вулиці міста (мова йде про кв. Дзержинського на сході Луганська, - ONLINE.UA), де є сигнал стільникового зв'язку. В одному місці вулиця оточена червоними стрічками із загрозливими написами: "Дзвонити заборонено". Там напередодні натовп тих, що дзвонили, розігнали автоматники. На асфальті повно стріляних гільз. Мотивують тим, що на того, хто дзвонить по телефону, наводять пеленг і стріляють з гаубиць по місту. Нісенітниця, звичайно. Просто не дають дзвонити, щоб люди були позбавлені правдивої інформації. Зарядити мобільники ніде. Була одна точка, та й ту прикрили сепари", - зазначив луганчанин.


Більше читайте в матеріалі ONLINE.UA: Воду черпают из лужи, а "скорая" ездит только к сепарам: дневник жителя захваченного ЛНР Луганска

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?