У Європарламенті проголосували за безвізовий режим для України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європарламенті проголосували за безвізовий режим для України

У Європарламенті проголосували за безвізовий режим для України
Джерело:  Укрінформ

У Європарламенті прийняли рекомендаційне рішення в найкоротші терміни застосувати лібералізацію візового режиму для українських громадян для короткострокових поїздок в межах Шенгенської зони.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".
Доповідь з цього питання прийнято переважною більшістю голосів у комітеті ЄП у закордонних справах.
"Безвізовий режим має бути наданий якомога швидше і без будь-яких затримок, що є визнанням прогресу країни, досягнутого на її європейському шляху після протестів Євромайдану два роки тому, коли українська нація отримала свій європейський шлях і європейські демократичні цінності", - йдеться в доповіді комітету, автором якої є польський депутат Яцек Саріуш-Вольський.
У той же час комітет із закордонних справ має тільки дорадчу функцію в питанні безвізового режиму для України, а головні рекомендації ближче до вересня підготує доповідач Марія Габріел (депутат з Болгарії). Пізніше їх повинен буде затвердити комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.
Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що  Німеччина не виступатиме проти впровадження безвізового режиму для країн, які виконали умови візової лібералізації відповідно до оцінок Єврокомісії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?