Московський проспект у Києві перейменували в жахіття для Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

Московський проспект у Києві перейменували в жахіття для Кремля

Московський проспект у Києві перейменували в жахіття для Кремля

Київська міська рада перейменувала Московський проспект у проспект Степана Бандери в рамках виконання закона про декомунізацію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook депутата міськради Юрія Сиротюка.
"У Києві є проспект Степана Бандери (замість Московського)! За 87 з 97 присутніх. Проти - ніхто. Слава Україні!", - написав він.
Проект рішення був представлений на розгляд як невідкладний і внесений до порядку денного за ініціативою Київського міського голови.
Крім того, вулиця Суворова стала вулицею Генерала Алмазова (генерал-хорунжий Армії УНР), провулок Кутузова - провулком Євгена Гуцала (український письменник), вулиця Кутузова - вулицею Омеляновича-Павленка (командувач Армії УНР). Вулиця Баумана стала вулицею Януша Корчака (польський педагог).
Як відомо, один з головних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху та голова Проводу ОУН-Б Степан Бандера є ключовою негативною постаттю кремлівської пропаганди, а його послідовників в Росії називають фашистами.
Раніше повідомлялося, що в Солом'янському районі Києві виявили вулицю Народного ополчення, назва якої асоціюється з бойовиками ДНР-ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?