Рада ухвалила резонансний закон про нові повноваження Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила резонансний закон про нові повноваження Порошенка

Рада ухвалила резонансний закон про нові повноваження Порошенка

Верховна Рада в першому читанні схвалила законопроект про внесення змін до закону про державну службу, який розширить повноваження президента Петра Порошенка і дасть йому контроль над місцевими органами влади.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
За схвалення цього документа проголосували 227 депутатів. Зокрема, за законопроект голосувала фракція "Опозиційного блоку" і група "Воля народу".
Законопроект 4370-1 передбачає призначення президентом голів місцевих державних адміністрації за поданням комісії не при Кабінеті міністрів, як це передбачає Конституція, а при самому президенті.
Перед голосуванням Рада відхилила основний законопроект 4370 авторства депутата від "Батьківщини" Олени Шкрум, який не містив таких норм - за нього проголосували всього 112 депутатів. Перед голосуванням вона заявила, що затвердження альтернативного закону містить серйозні ризики узурпації влади президентом. За її словами, цей закон дозволить главам місцевих адміністрацій бути членами партій і балотуватися на виборах.
Голова профільного комітету, депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко також заявив про небезпеку узурпації влади президентом. Він зазначив, що під час розгляду законопроекту комітетом був сильний тиск з боку Адміністрації президента, а саме - з боку заступника її голови Віталія Ковальчука.
"Є повністю, тотально, неконституційним законопроектом. Є величезні загрози узурпації влади, яка перебуває на місцях, в руках однієї особи - президента України Петра Порошенка", - сказав він, додавши, що його комітет підтримав прийняття цього законопроекту за основу, але не в цілому. Сам він закликав голосувати проти.
Раніше повідомлялося, що народні депутати України ухвалили закон про амністію для учасників бойових дій, обвинувачених або засуджених за злочини, які не є особливо тяжкими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?