Керрі розповів, про що Обама домовився з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Керрі розповів, про що Обама домовився з Путіним

Керрі розповів, про що Обама домовився з Путіним
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Джон Керрі, який прибув до Києва

, розповів, що під час телефонної розмови президент США Барак Обама і президент РФ Володимир Путін домовилися забезпечити безпеку для проведення виборів на окупованій території Донбасу.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


"Обама сказав Путіну, що треба дбати про безпеку. Той не проти. У Варшаві ми обговоримо, який рівень потрібен для проведення виборів (на Донбасу - ред.). Якщо Путін піде на деескалацію, можна буде обговорити санкції", - сказав Керрі на спільному з президентом Петром Порошенком брифінгу.


"Святкування 4 липня і цілі України збігаються. Принципи нашої Декларації залишаються незмінними і вони схожі на дії українців", - заявив держсекретар США.


Він зазначив ті зміни, які відбулися в Україні з моменту його останнього візиту до Києва.


"В Україні з'явилося багато нового з часу мого останнього візиту - і поліція, і антикорупційне бюро. Верховна Рада підтримала зміни до Конституції. Проведення реформ було головною темою спілкування. У Генеральній прокуратурі, зокрема", - зазначив держсекретар США.


Він підкреслив, що головною проблемою, яку треба буде розв'язати в Україні, залишається популізм.


"Україні потрібно побороти корупцію, поліпшити бізнес-клімат, забезпечити економічне зростання. Український народ уже приніс в жертву багато. Він не повинен піддаватися на популізм і демагогію", - заявив політик.


Він також повідомив, що США дасть Україні додатково $23 млн на гуманітарну допомогу.


"Поки демократичні сили працюватимуть разом, США не припинить підтримку", - сказав Керрі.


Раніше

в Білому домі заявили, що президент США Барак Обама під час телефонної розмови зі своїм російським колегою Володимиром Путіним закликав його зробити кроки для того, щоб покласти край значній активізації бойових дій на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?