Українських політиків викрили в допомозі Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Українських політиків викрили в допомозі Путіну

Українських політиків викрили в допомозі Путіну
Джерело:  online.ua

На думку політичного експерта Євгена Магди, українські політики, що демонструють популізм і безвідповідальність, грають на руку Росії і її президенту Володимиру Путіну, які пропонують широку платформу для співпраці.
Про це він розповів в своїй статті на ONLINE.UA.
Як ілюстрацію експерт навів історичний приклад з обстановки в Російській імперії напередодні жовтневої революції 1917 року.
«Сьогодні вже відомо, що партія більшовиків живилася коштами німецького Генерального штабу, який прагнув розвалити Антанту зсередини. Хто і навіщо сьогодні робить ставку на популізм і безвідповідальність українських політиків? Відповідь виглядає очевидною: в Кремлі розуміють негативні для себе наслідки військового загострення на Донбасі, тому прагнуть зруйнувати Україну зсередини», - підкреслив він.
За словами Магди, «Росія пропонує для цього широку платформу співпраці, "з розумінням" ставлячись до сподівань українських політиків».
«Російському керівництву не потрібна під боком Україна навіть з натяком на самостійну політичну поведінку, тому вона експортує більшовицькі методички», - додав він.
Експерт зазначив також, що «українські політики беруть на озброєння більшовицькі методи ведення політичної боротьби, нехай і дещо модернізовані...».
«Сьогодні, звичайно, вже не ведеться запекла боротьба за пошту, телеграф, телефон - політики куди активніше зосереджуються на забезпеченні домінування в інформаційному просторі. Рецепт дуже простий: гучні заяви, бичування влади і пропонування простих, навіть примітивних шляхів виходу з ситуації. Спрацьовує якщо не на 100%, то вельми ефективно. Телевізійні шоу та вірусні повідомлення в соціальних мережах роблять свою справу в суспільстві, що продовжує жити в системі координат "зрада-перемога", - підкреслив автор.
Крім того, Магда додав, що «в українському політикумі аж ніяк не в моді відповідальність і прагматизм, дотримання національних інтересів, куди частіше ставка робиться на міць голосових зв'язок і здатність дискредитувати опонента».
«Хоча більшовицька фракція в Державній Думі за династії Романових була нездатна блокувати роботу парламенту, багато наших політиків намагаються зіграти роль матроса Железнякова, який розігнав Установчі збори», - нагадав він.
За словами експерта, «прагнення підірвати і без того неміцні позиції судової влади, максимально делегітимізувати її - ще одна відмітна риса сучасної ситуації в Україні».
«У столичних судах процеси без політичної участі стають рідкістю, народні депутати не просто присутні в залі суду в якості глядачів, але і, раз у раз, прагнуть перебрати на себе роль вершителів правосуддя», - резюмував Магда.
Повний текст  статті Євгена Магди читайте на ONLINE.UA: Путін руйнуватиме Україну зсередини, і у нього є помічники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?