Що робити, якщо у вас паніка від історій #яНеБоюсьСказати: поради відомого психолога
Категорія
Відносини
Дата публікації

Що робити, якщо у вас паніка від історій #яНеБоюсьСказати: поради відомого психолога

Що робити, якщо у вас паніка від історій #яНеБоюсьСказати: поради відомого психолога

Флешмоб # яНеБоюсьСказати, крім того, що його учасниці змогли висповідатися і отримати підтримку (або засудження, якщо не пощастило з френдами), викликав масу емоцій у читачів.


Особливо гостро відреагували жінки. Багато з них плачуть, бояться за своїх дітей, за себе. Як вийти з цього панічного стану, порадила знаменитий сімейний і дитячий психолог Світлана Ройз.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам практичні поради, які психолог розмістила у себе на соцсторінці.


«У багатьох травматичний досвід - не зцілений - зараз накрило хвилею групової травматизації - воронка травми розкручується, втягуючи в себе тих, хто зараз не може утримати рівновагу. Давайте стабілізуватися», - закликає Світлана Ройз.


Якщо вам погано, ось те, що ви повинні зробити:


«1. Перестаньте читати пости.


2. Потрібно прямо зараз сфокусувати увагу на сьогоденні - кольорі, смаку, позі, теплі-холоді - що прямо зараз перед очима, що відчуває тіло, яка емоція, яка думка прямо зараз.


3. З'їжте щось солодке, випийте чай з цукром.


4. Дайте тілу інтенсивне навантаження - біжіть, присідайте, танцюйте. Поверніть відчуття тіла. Можна, стоячи під душем, по черзі "торкатися" водою до всіх частин тіла.


5. Знайдіть в інтернеті "техніки емоційного звільнення" - це хороший стабілізуючий метод простукування певних точок


6. Зробіть щось, що дасть вам відчуття кордонів тіла - проведіть руками, прийміть душ - уявляючи, що звільняєтеся від досвіду інших людей.


7. Уявіть, що проводите кордон між сьогоднішнім днем ​​і минулим - намалюйте, уявіть, відігравши - як ніби ви виходите за двері минулого і їх щільно зачиняєте.


8. Дивлячись на своїх дітей, спробуйте відчути і сказати подумки - я знаю, що у тебе твої власні життя і доля, не схожі на мою чи чиюсь.


9. Коли будуть сили і дозріє намір, будь ласка, підіть до психолога.


10. Є дуже хороша книга - Пітер Левін «Зцілення від травми. 12 кроків». У ній описані механізми зцілення. Але вона не замінює індивідуальної терапії».


Психолог також нагадує, що «За будь-травмою є Життя і Сила. Давайте собі дозволяти не провалюватися і не плекати воронку травми».


Як писав ONLINE.UA, флешмоб # яНеБоюсьСказаті був ініційований главою ОО «Студена» Анастасією Мельниченко. Уже за кілька годин мережу підірвали історії зґвалтувань і сексуальних домагань. Більше про флешмоб і реакції на нього читайте в статті  #ЯНеБоюсьСказати: історії про зґвалтування підривають мережу, а Україна їх не чує.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?