Луценко заявив про нову гучну справу: причетний колишній міністр
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко заявив про нову гучну справу: причетний колишній міністр

Луценко заявив про нову гучну справу: причетний колишній міністр

Генеральна прокуратура почала операцію з виявлення нової "газової схеми", до якої причетний екс-міністр екології Микола Злочевський, заявив генпрокурор Юрій Луценко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
"Сьогодні з 11:00 почалася нова операція з виявлення ще однієї схеми з розкрадання газу. На цей раз це фірми, які не мають угоди про спільну діяльність, а мають пряму ліцензію на видобуток газу від держави", - сказав Луценко.
За його словами, фігуранти газової схеми підозрюються в ухиленні від сплати податків в розмірі близько мільярда гривень.
"Обшуки пройшли на території міста Києва, київської області та ще трьох регіонів країни в рамках розслідування злочинної схеми по ухиленню від податків на приблизну суму близько мільярда гривень за останні два роки", - уточнив глава ГПУ.
За його словами, "схема існувала і раніше, але зараз ми беремо два останні роки і бачимо, що... за статтями про фіктивне підприємництво та ухилення від сплати податків підозрюється компанія, до якої має відношення екс-міністр Микола Злочевський".
"Сама схема полягала в тому, що компанії "Еско-Північ", яку заснувала британська компанія "Burisma", через ряд фіктивних підприємств виводила свої доходи в фіктивні витрати, чим уникала від сплати податку на прибуток", - розповів Луценко.
Крім того, під час обшуків було вилучено сертифікат на 10 тисяч доларів, виписаний Злочевським на ім'я однієї зі співробітниць "Еско-Північ".
"Сьогодні департамент по боротьбі з економічними злочинами ГПУ почав серію обшуків у справі ухилення від податків найбільшої приватної газодобувної кампанією "Еско-північ", підконтрольної екс-міністрові Злочевському. Ступінь морального падіння мафіозі демонструє вилучений під час обшуків сертифікат на 10 000 доларів для однієї з співробітниць компанії", - написав Луценко на своїй сторінці в Facebook.




Поки ніяких затримань і арештів не було.


Микола Злочевський був членом Партії регіонів і міністром екології в уряді Миколи Азарова з липня по грудень 2010 року.


Раніше ГПУ разом зі спецназом

прибула на обшук у скандального депутата Олега Ляшка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?