Путін дав спецслужбам дивне доручення щодо інтернету
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін дав спецслужбам дивне доручення щодо інтернету

Путін дав спецслужбам дивне доручення щодо інтернету
Джерело:  Meduza

Президент РФ Володимир Путін

 7 липня, після підписання «пакету Ярової» доручив Федеральній службі безпеки Росії протягом двох тижнів знайти спосіб передачі ключів шифрування в інтернеті цій спецслужбі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медузу».


Відповідальним за виконання цього доручення Путін призначив главу ФСБ Олександра Бортникова.


Як відомо, пакет законів, запропонованих депутатом Держдуми РФ Іриною Яровою, наказує всім «організаторам поширення інформації», які використовують «додаткове кодування» електронних повідомлень, надавати в ФСБ інформацію, що дозволяє «декодувати» їх.


Що має на увазі це формулювання, невідомо, оскільки вся інформація в інтернеті кодується, а в ряді випадків ключі шифрування передати не можна нікому.


При цьому, згідно з «пакетом Ярової», всі оператори зв'язку можуть бути оштрафовані на суму до мільйона рублів (близько 300 тисяч гривень) за ненадання інформації, «необхідної для декодування».


Відзначимо, що «пакет Ярової» позиціонуються Кремлем як антитерористичний. Серед іншого, ці закони зобов'язують операторів зберігати всі дані про розмови росіян протягом півроку - ця норма набуде чинності в 2018 році.


Додамо також, що відповідно до «пакету Ярової» впроваджуються реальні терміни за неінформування, а також посилюється покарання за публікації в соціальних мережах, а по ряду статей знижують вік притягнення до кримінальної відповідальності до 14 років.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

в соцмережах після ухвалення Держдумою РФ "пакета Ярової" привітали «майбутніх політзеків»

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?