Українці укладатимуть шлюби за новими правилами: сюрприз від міністра юстиції
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці укладатимуть шлюби за новими правилами: сюрприз від міністра юстиції

Українці укладатимуть шлюби за новими правилами: сюрприз від міністра юстиції
Джерело:  online.ua

З осені українці, швидше за все, укладатимуть шлюби за новими спрощеними правилами - зокрема, реєструвати їх зможуть нотаріуси за прискореною процедурою, а одружитися можна буде навіть за день. Про це розповів в інтерв'ю ONLINE.UA міністр юстиції України Павло Петренко.


Про нові правила реєстрації шлюбів


Мін'юсту має залишилася функція реєстрації одружень, народження і смерті. Ці функції я планую передати місцевим органам влади та нотаріусам. Це буде зручно для людей.


Ми відходимо від радянщини. Думаю, що новації порадують українців восени. Через кілька тижнів буде запущено кілька пілотних проектів в питанні спрощення реєстрації шлюбу. Ми спробуємо в декількох населених пунктах зробити пілот, щоб люди могли одружитися протягом одного дня. Навіть можна буде укласти шлюб за годину, але це коштуватиме дорожче.



Про експерименти і укладання шлюбів у прифронтових містах


Будуть (в Україні, - ONLINE.UA) працювати пункти, де можна буде одружитися цілодобово. Я не скажу, де саме, але це будуть міста з найбільшою кількістю туристів і молоді.


Також хочемо запустити експрес-одруження в прифронтових містах. Там багато бійців, а подавати заяву і чекати 30 днів незручно.


Скоро можна буде одружитися за кілька годин без зайвих бюрократичних процедур. Люди перестануть відчувати наявність держави і корупції в своєму житті.



Більше дивіться на відео ONLINE.UA:




Повний текст інтерв'ю Павла Петренка читайте на ONLINE.UA найближчими днями


Олександр Куриленко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?