У НАТО посперечалися через можливість діалогу з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО посперечалися через можливість діалогу з Росією

У НАТО посперечалися через можливість діалогу з Росією

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг і президент Польщі Анджей Дуда влаштували публічні дебати про можливість діалогу Альянсу з Росією на найвищому політичному рівні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Суперечка сталася на прес-конференції Столтенберга і Дуди після переговорів перед початком саміту НАТО у Варшаві.
Відповідаючи на питання про можливість проведення засідання ради НАТО-Росія на рівні, вищому, ніж рівень послів, Дуда категорично виключив його проведення в ситуації, коли тривають агресивні дії РФ в Україні.
"Щоб відбулася ця зустріч, повинна відбутися одна річ: має відновитися міжнародне право", - підкреслив він.
За словами польського президента, «ми бачили "зелених чоловічків", бачили дію сил, які підбурювала Росія, бачили незаконну анексію Криму».
«Ми усвідомлюємо, що сталася агресія Росії проти України. І тому очевидно, чого очікує від Росії міжнародне співтовариство", - пояснив він.
У свою чергу, Столтенберг, який взяв слово після господаря саміту, наполягав на інший думці.
"Ми припинили практичне співробітництво з РФ, але ми ніколи не говорили про припинення політичного діалогу", - заявив він.
Генсек додав, що до початку російської агресії засідання Ради НАТО-Росія проходили не тільки на рівні послів, а й на міністерському та вищому рівні, і немає причин, які можуть перешкодити їх проведенню в нинішніх умовах.
Водночас він зазначив, що дата можливої ​​зустрічі на високому рівні не обговорюється.
"Давайте йти крок за кроком. Зараз на порядку денному - засідання Ради на рівні послів", - додав генсек Альянсу.
Відзначимо, що для переговорів з керівництвом Росії необхідна згода всіх членів НАТО, оскільки рішення Альянс приймає одностайно.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерти приватної американської розвідки повідомили, як Росія використовує анексований Крим в зіткненні з НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?