ЗМІ провели скандальне розслідування про охоронців Порошенко: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ провели скандальне розслідування про охоронців Порошенко: опубліковано відео

ЗМІ провели скандальне розслідування про охоронців Порошенко: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Українські журналісти провели розслідування і з'ясували, що охоронці, які тривалий час охороняли екс-президента Віктора Януковича, тепер охороняють і  президента Петра Порошенко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал« Радіо Свобода ».


Зокрема, 22 червня, в День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, журналісти програми «Схеми» помітили в охороні президента двоє знайомих облич охоронців - співробітників Управління державної охорони (УДО).


При цьому в самому УДО відмовилися допомагати журналістам і ідентифікувати охоронців, посилаючись на закон про захист персональних даних.


У той же час на іншому заході за участю Петра Порошенка - на урочистостях з нагоди Дня Конституції - журналісти впізнали серед охоронців Порошенко Віктора Резніченко - охоронця, який працював на Віктора Януковича.


На ресурсі Yanukovychleaks, сайті, де зберігаються відскановані документи з Межигір'я, «Схеми» знайшли згадки і про Віктора Резніченка, який тепер захищає Порошенка. Зарплата Резниченко за серпень 2011 року склала 1250 доларів.


З 2008 по 2012 роки охороною Віктора Януковича займався колишній громадянин Росії В'ячеслав Заневський. Він до цих пір живе в Україні і розповів журналістам, що з 2010 року він особисто відбирав охоронців в Службу безпеки президента (СБП). Тепер же він займається безпекою Порошенко.


«Перше, що ми зробили, коли прийшли до Адміністрації президента, - провели відбір зі служби охорони президента ... Ми взяли кращих», - згадує В'ячеслав Заневський.


При цьому журналісти ідентифікували ще одного охоронця - Віктора Чучковського. У документах з Межигір'я щодо Чучковського фігурують великі суми готівкової доплати - 1550 доларів на місяць.


Юристи Центру протидії корупції відзначають: такі доплати є неправомірною вигодою.


При цьому начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей заявив, що «позбутися людей, які є професіоналами, але працювали раніше з кимось - це було б божевіллям».


В АП і Генеральній прокуратурі відмовилися надавати докладні коментарі журналістам.



Як повідомляв ONLINE.UA,  на початку червня екс-радниця колишнього президента України Віктора Януковича Ганна Герман з'явилася в телеефірі, на що жорстко відреагували в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?