У США розповіли, з чого може розпочатися війна Росії і НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

У США розповіли, з чого може розпочатися війна Росії і НАТО

У США розповіли, з чого може розпочатися війна Росії і НАТО
Джерело:  online.ua

Ентоні Блінкен, перший заступник  Державного секретаря США, заявив про те, що до Третьої світової війни може призвести не стільки ескалація військових навчань НАТО і Росії, скільки випадковий конфлікт.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Ехо Москви».


Відповідаючи на питання, чи зберігається загроза нападу Росії на одну з країн-членів НАТО, Блінкен заявив, що члени Альянсу відчувають занепокоєння.


«Беручи до уваги те, що сталося в Грузії і Україні, можна зрозуміти, що члени Альянсу, які знаходяться на кордоні з Росією, відчувають занепокоєння. Я, безумовно, сподіваюся, що цього не станеться. Це буде великою помилкою», - сказав Блінкен.


«Чи вважаєте ви, що ескалація військових навчань, польотів літаків навколо кораблів може призвести до початку третьої світової війни?», - запитав Блінкена інтерв'юер Олексій Венедиктов.


"Я так не думаю. Я думаю, що якщо всі сторони, дійсно, будуть вести себе обережно і стримано, то немає ніякої причини, щоб сталося щось в цьому роді. Однак в деякому сенсі єдине, що може бути гірше, ніж запланований конфлікт, це випадковий конфлікт», - відповів заступник Держсекретаря США.


«І коли російські літаки буквально на відстані декількох метрів пролітають від наших літаків або наближаються дуже близько до наших кораблів, і це все робиться дуже небезпечним чином - йдеться про кораблі, які, як правило, мають право реагувати на такі дії, але, тим не менш, вони проявляють стриманість. Все це є небезпечним», - продовжив Блінкен.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг і президент Польщі Анджей Дуда влаштували публічні дебати про можливість діалогу Альянсу з Росією на найвищому політичному рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?