Стало відомо про підготовку Росії до наступу на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про підготовку Росії до наступу на Донбасі

Стало відомо про підготовку Росії до наступу на Донбасі
Джерело:  online.ua

Спікер адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко  заявив про те, що Росія готується до активних наступальних дій на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.


«Наше головне завдання - підготувати наших військових для того, щоб вони чинили опір агресії, яка зараз відбувається. Люди, які зараз знаходяться на передовій, дуже успішно з цим справляються», - заявив Лисенко.


«І навіть зухвалі спроби втиснутися поміж рядами нашої оборони терплять нищівні поразки з боку російських військ. І щоб якось це прикрити, цю ганьбу, вони кажуть, що у нас там і батальйони добровольчі, яких уже давно немає, і спецназ там працює, і силова операція. І кажуть, що у нас там вже так багато сил ... Це все для того, щоб просто ввести в оману», - розповів Лисенко.


За його словами, дуже багато зусиль відбувається для того, щоб спровокувати українських військових на якісь наступальні дії або на те, щоб підтягнути важку техніку, артилерію і нанести якись удари.


При цьому з території Росії на Донбас продовжує заходити військова техніка.


«Кожен день десятками заходить військова техніка з території Російської Федерації на окуповану територію Донбасу, боєприпаси, відновлюються польові склади з боєприпасами, для паливно-мастильних матеріалів. Вони постійно надходять з території Російської Федерації», - розповів Лисенко.


«Там таке зараз скупчення - вже сотнями все обчислюється. Якщо раніше були десятки, то зараз вже сотні, вже підходить до тисячі, мабуть, якщо вважати в цілому і важку техніку, і артилерію, і ті групи, які вони зараз створюють, щоб вести якісь активні наступальні дії», - сказав спікер АП з питань АТО.


Як повідомляв ONLINE.UA,  політичний експерт Євген Магда пояснив, чому спроби вести переговори з сепаратистами несуть небезпеку для України, привівши як приклад схожі події часів Першої світової війни в 1917 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?