Саміт НАТО почався з чіткого сигналу Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Саміт НАТО почався з чіткого сигналу Росії

Саміт НАТО почався з чіткого сигналу Росії
Джерело:  online.ua

Північноатлантичний Альянс

не прагне до конфронтації з Росією і шукає конструктивного діалогу, зокрема, для запобігання військовим інцидентам на зразок того, коли був збитий Су-24 турецькими військово-повітряними силами.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «

Європейську правду

».


Відкриваючи саміт НАТО у Варшаві, Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив: "НАТО не шукає конфронтації, ми не хочемо нової холодної війни, це в минулому і має залишитися в минулому. Ми продовжуємо пошук конструктивного діалогу з РФ. Рада Росія-НАТО - це саме той інструмент, який повинен бути використаний зараз для розмов з Росією".


У той же час Генсек НАТО нагадав, що Альянс проводить найбільше за останні 25 років зміцнення оборони.


"За кілька годин лідери визначать майбутнє НАТО. Це відбувається за часів невизначеності і нестабільності. Ми проводимо найбільше з часів холодної війни зміцнення Альянсу. Ми приймемо рішення для розширення присутності в країнах Балтії і Польщі», - заявив Столтенберг.


«Це буде чіткий сигнал про те, що напад на одну країну Альянсу означатиме напад на НАТО", - сказав Генсек НАТО.


Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні

Йенс Столтенберг і президент Польщі Анджей Дуда розійшлися в думках з приводу того, чи можливий політичний діалог Альянсу з РФ на високому політичному рівні

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?