Затримання заступника міністра: Грицак і Луценко розповіли про його побори
Категорія
Політика
Дата публікації

Затримання заступника міністра: Грицак і Луценко розповіли про його побори

Затримання заступника міністра: Грицак і Луценко розповіли про його побори

Глава Служби безпеки України Василь Грицак і генпрокурор Юрій Луценко розповіли, в чому підозрюється затриманий заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин, зазначивши, що чиновник через посередника збирав побори з пацієнтів за проведення урологічних операцій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
"Причому робив він (Василишин - ONLINE.UA) це з особливим цинізмом", - сказав Грицак.
"Уявіть собі, що хабарництво було побудовано таким чином, що лікарі одного з відділень лікарні, яку він очолював, це Олександрівська лікарня, збирали гроші з хворих пацієнтів за проведення операцій. Вчора він був затриманий слідчо-оперативною групою Генпрокуратури і СБУ під час отримання частини неправомірної вигоди", - розповів Грицак.
Під час обшуків вилучено понад 50 000 доларів і 320 000 гривень.
У свою чергу, генпрокурор Луценко додав, що "це була група змовників".
"Василишин представив колективу Олександрівської лікарні уродженця міста Донецька Серняка Юрія Петровича, який став займати посаду директора урологічного центру цієї клінічної лікарні і особисто розподіляв лікарів на угоди, за кожну з яких лікарі вимагали гроші у пацієнтів і здавали їх Сернякові. Серняк ці гроші акумулював і раз на тиждень від 50 до 100 000 гривень тільки з цього центру отримував заступник міністра", - розповів глава ГПУ.
"Рушничок на доріжку в СІЗО", - написав він також в Facebook, оприлюднивши фото знайдених у Василишина грошей, розкладених на підлозі.
Раніше з'явився коментар Володимира Гройсмана з приводу затримання заступника міністра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?