Казахстану не сподобався торговий удар Росії по Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Казахстану не сподобався торговий удар Росії по Україні

Казахстану не сподобався торговий удар Росії по Україні
Джерело:  online.ua

Казахстан закликав Російську Федерацію дозволити транзит українських товарів через територію Росії: йдеться про українські промислові товари, від яких критично залежить виробництво Казахстану.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення УНІАН.
Уряд Республіки Казахстан направив запит в уряд РФ з приводу розгляду можливості транзиту по території Росії ряду стратегічно важливих товарів, що прямують з України в Казахстан, йдеться в повідомленні Національної палати підприємців (НПП) Республіки Казахстан "Атамекен" з посиланням на слова заступника голови правління НВП Дани Жунусової.
За її словами, до цієї категорії товарів входять виключно промислові товари, від яких критично залежить технологічний процес казахстанського виробництва, при цьому мова не йде про товари продовольчого призначення, які є в російському списку санкцій.
Разом з тим, як зазначила Жунусова, рішення російської сторони за підсумками розгляду звернення не гарантує безперешкодний проїзд товарів, в зв'язку з чим вона звернулася до казахстанських підприємців з проханням самостійно оцінювати ризики і фінансові витрати з огляду на ситуацію, що склалася.
"Ми зі свого боку регулярно сповіщаємо бізнес за допомогою офіційного сайту palata.kz про поточну ситуацію, розіслали інформацію імпортерам, які уклали контракти з українськими контрагентами і представили інформацію про наявні контракти», - повідомила Жунусова.
«Департамент економічної інтеграції організував для підприємців гарячу лінію з питань транзиту товарів з території України. Основні питання, що надходять, стосуються як ставок ввізних митних зборів, так і можливостей проїзду. Тому ще раз хочу зазначити, що товари, ставка яких вище 0% від ЕТТ, заборонені до ввезення на територію РФ", - додала Жунусова.
Як повідомляв ONLINE.UA, 9 квітня Росія заблокувала транзитні перевезення товарів з України через свою територію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?