Українців, які хочуть долар по 8 і тарифи нижче, сильно засмутили: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українців, які хочуть долар по 8 і тарифи нижче, сильно засмутили: опубліковано відео

Українців, які хочуть долар по 8 і тарифи нижче, сильно засмутили: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Українцям не варто сподіватися на зниження комунальних тарифів та зростання зарплат до європейського рівня, адже такими ідеями спекулюють тільки політичні популісти.
Таку думку у відеоблозі на ONLINE.UA висловив блогер, копірайтер Ярослав Матюшин.
«Чим займаються популісти - та тим, що вони нарощують рейтинг серед електорату гучними заявами, дуже легкими по суті, дуже простими. Умовно, їх формула - «за все хороше проти всього поганого», - розповідає Матюшин.
«Тобто вони пишуть на білборді: «Справедливі пенсії, справедливі тарифи». За цим нічого не стоїть, а, природно, люди ведуться, особливо в умовах економічної кризи, коли купівельна спроможність впала у всіх. А незахищені верстви населення, наприклад, ті ж пенсіонери, взагалі опинилися на межі, на межі самої бідності, деякі - за межею. Природно, люди будуть на це вестися», - вважає блогер.
«Ніхто ж не буде гуглити, що тарифи вже як раніше ніколи не будуть, що ось ті горезвісні низькі тарифи - це був совок, який відтягував нас в минуле, тому що реальну ринкову вартість своїм коштом покривала держава, фактично, ми платили ще більше», - продовжує Матюшин.
«Взагалі, в цьому сенсі, людьми дуже легко маніпулювати, тому що вони звикли не замислюватися. Вони хочуть долар по вісім. Вони не хочуть думати про те, що, починаючи з 2011 року, уряд Азарова, який вважав долар по вісім своїм економічним досягненням, просто спалював золотовалютні резерви країни. Якби вони тоді гривню відпустили, вона б стрибнула до 12, спочатку всім би стало погано, але потім всім би стало добре. Все хороше приходить через погане, на жаль», - продовжує Матюшин.
«І ось так вийде якась магістр Йода Володимирівна, і скаже: я прийду до влади і зроблю долар по вісім. Хом'ячок побіжить з вереском. А як раніше, вже не буде, життя неможливо провернути назад, айм соррі. Тим більше що нинішні тарифи далекі, до речі, від ринкових в середньому по Європі», - міркує блогер.
«Тут у хом'яків з'являється такий контраргумент: ви нам спочатку зробіть зарплати, як у Європі. А потім, мовляв, ми будемо платити тарифи. Народ, пробачте мене, що це за хибне формулювання, зробіть нам зарплати? Зарплати заробляють», - впевнений Матюшин.
«Подивіться на ВВП України і ВВП Німеччини, ми разом не напрацьовуємо на європейські зарплати, орати треба більше. І більше, і ефективніше, тому що у нас ККД робочої години - він взагалі дуже розмитий, ми звикли х **** й займатися, паралельно відкривши ВКонтакте і попиваючи каву. Або працюючи на виробництві з обладнанням 30-х років, як це відбувається на підприємствах «Метінвесту», - продовжує блогер.
«Ви, коли вимагаєте «зробіть нам зарплати», повинні зрозуміти одну просту річ: не прийде ніякий там Порошенко, Гройсман або Парубій, і він не зможе написати: зробити ох **** і зарплати, законопроект 666, все. Вимагайте у Ахметова, нехай він на «Азовсталі» змінює обладнання 30-х років на сучасне», - упевнений Матюшин.



Більше читайте  в блозі Ярослава Матюшина на ONLINE.UA: О кремлевских консервах в Раде и их союзниках.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?