Посол США в Україні зробив заяву про вибори на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол США в Україні зробив заяву про вибори на Донбасі

Посол США в Україні зробив заяву про вибори на Донбасі
Джерело:  NV

США не вимагатимуть від Києва проведення виборів на Донбасі до повного припинення вогню, заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новое время".
"Найкраще, що зараз може зробити Україна, - це виконувати свою частину Мінських угод, показуючи, що не вона є перешкодою їх виконання. Ніхто у Вашингтоні не вимагатиме від України проводити вибори на окупованих територіях, поки на лінії розмежування вмирають українські солдати. Це дуже чіткий сигнал: спочатку - повне припинення вогню, тільки потім - вибори», - сказав Пайєтт в інтерв'ю журналу.
Він нагадав, що кордони України мають бути відновлені, а Росія як сторона конфлікту повинна вивести свою техніку з Донбасу.
"Але повторюся - це хороші умови для України, і тут важливо розуміти, що це не формат, де кожна зі сторін вибирає для виконання лише ту частину угод, яка їй зручна. Виконати доведеться все, в цьому і полягає сенс угод. Росія йде, ви замикаєте контур кордону і починаєте відбудову своєї держави", - додав дипломат.
Він також зазначив, що Україні слід продовжувати реформи, якщо вона хоче отримувати постійну підтримку США і надалі.
Нагадаємо, що 8 липня у Варшаві стартував саміт НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?