Новий друг Путіна Ердоган висловився щодо України і Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий друг Путіна Ердоган висловився щодо України і Криму

Новий друг Путіна Ердоган висловився щодо України і Криму
Джерело:  president.gov.ua

Президент Туреччини Реджеп Ердоган на зустрічі з президентом України Петром Порошенком напередодні початку саміта НАТО у Варшаві висловився на підтримку територіальної цілісності України і засудив переслідування кримських татар в окупованому Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
«Турецький лідер наголосив на підтримці суверенітету і територіальної цілісності України і в черговий раз засудив переслідування кримських татар в окупованому Криму», - йдеться в повідомленні.
Також Ердоган додав, що ніщо не вплине на зміцнення українсько-турецького стратегічного партнерства.
У свою чергу Порошенко висловив співчуття турецькому народу в зв'язку з терористичними атаками на стамбульський аеропорт.
Водночас український президент висловив вдячність турецькому лідерові за рішення збільшити термін безвізового перебування громадян України в Туреччині з 60 до 90 днів, а Ердоган відзначив зростання кількості українських туристів.
Крім того, Порошенко і Ердоган домовилися про координацію зусиль у сфері регіональної безпеки і активізацію економічного співробітництва.
Також була досягнута домовленість про проведення в Києві засідання Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням президентів України і Туреччини.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган направив президенту РФ Володимиру Путіну лист з вибаченнями перед російським народом за збитий літак. Після цього Кремль скасував заборони на поїздки туристів і на турецькі курорти хлинув потік росія н.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?