Скандал з українськими журналістами і військовими: соцмережі киплять обуренням
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал з українськими журналістами і військовими: соцмережі киплять обуренням

Скандал з українськими журналістами і військовими: соцмережі киплять обуренням
Джерело:  online.ua

Після публікації прес-центром АТО ініціативи українських десантників, які просили позбавити акредитації ряд журналістів за розкриття позицій на передовій, соціальні мережі вибухнули обуренням і підтримали ідею військових.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Відзначимо, що скандал виник після того, як українські журналісти Анастасія Станко та Костянтин Реуцький (співробітники «Громадського.ТВ») провели зйомку на передовій і взяли з собою представника російської «Нової газети» Юлію Полухіну, яку представили як свого співробітника. Після цього в російських ЗМІ з'явилися фото і відео, на яких можна розрізнити позиції українців в промзоні Авдіївки.
Експерт-сходознавець Ігор Семиволос в своєму Facebook зазначив, що для виходу з цього скандалу є два шляхи: «Тут є як мінімум два рішення (по ізраїльському досвіду) 1) забанити цих журналістів назавжди і заборонити їм (і відповідному виданню) перебувати в зоні АТО ) і / або почати проти них кримінальне провадження за підробку та брехню».
Український журналіст Антон Комаров в своєму Facebook висловився більш жорстко: «Охр *** ти. Цікаво, а навіщо видавати російського журналіста за свого співробітника?».











Як повідомляв ONLINE.UA раніше, у відповідь на публікацію "Миротворцем" списку акредитованих в так званих ЛНР і ДНР журналістів бойовики оприлюднили списки і контакти акредитованих України журналістів, які висвітлюють події на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?