Журналісти відхрестилися від гнівних звинувачень військових АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти відхрестилися від гнівних звинувачень військових АТО

Журналісти відхрестилися від гнівних звинувачень військових АТО
Джерело:  Hromadske

Колектив "Громадського телебачення" висловив обурення з приводу того, що журналістів нібито безпідставно звинувачують у здачі позицій сил АТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".
"Громадське" заявляє: ці звинувачення не відповідають дійсності", - сказано в заяві журналістів.
У редакції навели ряд аргументів на свій захист.
"1) Громадське не поширювало фото з бойових позицій українських військових - ні через власні платформи, ні через особисті сторінки журналістів у соцмережах.
2) Громадське не розміщувало репортаж про бої біля Авдіївки на своєму сайті без узгодження матеріалу з військовими через питання безпеки позицій українських військових.
3) Громадське протягом доби свідомо не повідомляло про загибель військових, свідками якої стали наші журналісти. Ми чекали, поки про це будуть поінформовані їхні рідні, а імена загиблих будуть опубліковані офіційно.
4) У той же час напередодні, 7 липня, "Нова газета" опублікувала власний матеріал і відеосюжет на власному сайті. Громадське не має ніякого відношення до публікації "Нової газети" і ознайомилося з нею так само, як і інші користувачі.
5) Журналістка "Нової газети" Юлія Полухина перебувала разом із журналістами Громадського на позиціях українських військових, отримавши дозвіл на зйомку в штабі АТО, а також погодивши свій візит з командуванням ВДВ. Заява прес-центру АТО про те, що журналісти Громадського представили її як власну співробітницю, не відповідає дійсності", - йдеться в заяві.
Раніше соцмережі обурилися тим, що "Громадське" "засвітило" позиції сил АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?