Путін виступив із гучною заявою про Порошенка і Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін виступив із гучною заявою про Порошенка і Донбас

Путін виступив із гучною заявою про Порошенка і Донбас
Джерело:  Кремль

Президент РФ Володимир Путін

 провів телефонні перемовини з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, попросивши їх вплинути на президента України Петра Порошенка, якого він звинуватив у "порушенні рішення про припинення вогню на Донбасі і провокаційних діях українських військ".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.


Путін, який наполегливо продовжує називати конфлікт на Донбасі «внутрішньоукраїнською кризою», висловив свою стурбованість «що останнім часом почастішали порушення режиму припинення вогню на Донбасі».


«Акцентована пріоритетність завдання недопущення подальшої деградації ситуації в зоні конфлікту і послідовної реалізації в цих цілях домовленостей щодо відведення важких озброєнь і взаємного розведення сил від лінії зіткнення», - відзначили в Кремлі.


Також російський лідер заявив, що «важлива роль в забезпеченні перемир'я повинна відводитися ефективній роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ».


«Путін звернув увагу на провокаційний характер дій українських військ на південно-сході. У зв'язку з цим президент Росії закликав співрозмовників більш активно впливати на українську сторону, в тому числі під час майбутніх контактів з Петром Порошенком у Варшаві, для забезпечення чіткої реалізації Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні.


Також лідери трьох країн заявили про необхідність активізації переговорів з метою «повного і всеосяжного виконання Мінського комплексу заходів від 12 лютого 2015 року».


Крім того, Путін вже традиційно перерахував свої умови Україні: «Відзначено доцільність синхронізації зусиль у сфері безпеки та політичного врегулювання, яке включає законодавче закріплення на постійній основі особливого статусу Донбасу, проведення конституційної реформи та амністії, організацію місцевих виборів».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

українські дипломати висловили своє обурення тим, що Росія заблокувала пропозицію ОБСЄ щодо розширення мандата наглядової місії на всю ділянку українсько-російського кордону, непідконтрольну Києву

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?