Скандал із журналістами і десантниками АТО: росіяни назвали все брехнею
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал із журналістами і десантниками АТО: росіяни назвали все брехнею

Скандал із журналістами і десантниками АТО: росіяни назвали все брехнею
Джерело:  Нова газета

Російська "Новая газета" назвала «брехливими» звинувачення прес-центру АТО в поширенні її журналістом інформації про позиції українських військових.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву "Новой газеты".
За даними російського видання, його журналістка Юлія Полухина "ризикуючи життям, оприлюднила факт грубого порушення Мінських домовленостей з боку самопроголошеної ДНР".
"Юлія Полухина поінформувала світову спільноту про те, що на сході України продовжують гинути люди, хоча багато політиків вдають, що ситуація у них під контролем. Але війна може повернутися в будь-який момент - про це був текст, фото- та відео-репортаж нашого військового кореспондента", - заявили в виданні.
При цьому в редакції запевнили, що кореспондент, "працювала в зоні конфлікту, маючи на руках всі необхідні акредитації, представляючись своїм ім'ям, називаючи газету, за відрядженням якої вона працює в зоні АТО".
"Мало того, в якості журналіста "Нової газети" Юлія Полухина інтерв'ювала командувача ВДВ України, який і дозволив їй роботу в передмісті Авдіївки. З нашим журналістом, як того вимагають правила, встановлені штабом АТО, був прес-офіцер ЗСУ", - йдеться в заяві.


Акредитація Юлії Полухін в зоні АТО
У "Новій газеті" підкреслили, що Полухіна не знімала ні вогневі точки, ні позиції української армії, а вела зйомку всередині тимчасового притулку бійців ЗСУ, робила це відкрито і з дозволу офіцерів.
"Усі звинувачення, висловлені прес-службою АТО, є брехнею", - резюмували в редакції.
Нагадаємо, раніше Громадське.ТБ також спростувало звинувачення штабу АТО.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прес-центр АТО повідомив, що просить Службу безпеки України припинити акредитацію журналістів, які "оприлюднили деталі з позицій сил АТО, які можуть стати орієнтирами для ворога".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?