У НАТО чітко роз'яснили ситуацію з прийомом туди України
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО чітко роз'яснили ситуацію з прийомом туди України

У НАТО чітко роз'яснили ситуацію з прийомом туди України
Джерело:  online.ua

Двері  Північноатлантичного Альянсу  залишаються відкритими для України і Грузії, кожна країна має право вибирати свій шлях щодо забезпечення механізмів безпеки, заявив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.


«Двері в НАТО залишаються відкритими. Ось чому ми переходимо від союзу 28 членів до 29-ти (з приєднанням Чорногорії - Ред.) ... Основний принцип не змінився: кожна країна має право вибирати свій шлях, включаючи механізми безпеки, частиною яких вона хоче бути. І це стосується Грузії, України та інших країн», - заявив Столтенберг на саміті НАТО у Варшаві.


«Вирішувати буде Грузія, Україна або будь-яка інша європейська країна в НАТО, ці країни і 28 союзників. І ніхто інший не має права вето на цей процес. Це фундаментальний принцип», - підкреслив Генеральний секретар НАТО.


При цьому він відмітив, що «Україна знаходиться в іншій ситуації».


«Україна знаходиться в іншій ситуації. Вона оголосила, що почекає з заявкою (на вступ до НАТО - Ред.), поки не просунеться далі в плані модернізації оборонного сектора. Ми підтримуємо Україну - політично підтримуємо, і надаємо практичну допомогу. І ця підтримка збільшиться після цього саміту», - додав Столтенберг.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що Україна повинна виконати умови комплексного пакету допомоги з боку НАТО до 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?