Російський режисер зробив скандальну заяву по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Російський режисер зробив скандальну заяву по Криму

Російський режисер зробив скандальну заяву по Криму
Джерело:  online.ua

Відомий російський кінорежисер Олександр Сокуров, затверджений кандидатом в депутати Держдуми РФ від партії «Яблуко», розповів про справжнє ставлення російських опозиційних політиків  до питання Криму.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Сокурова « Радіо Свобода ».


За словами Сокурова, лідер опозиційної до Кремля партії «Яблуко» Григорій Явлінський має намір лобіювати в Держдумі РФ питання про проведення повторного референдуму в Криму, при цьому, судячи зі слів Сокурова, питання про повернення анексованого Криму Україні в такій формі вже не стоїть, мова йде про «легітимізацію» рішення щодо Криму.


«Наскільки я знаю з особистої розмови з Григорієм Явлінським, у нього є абсолютно реальна пропозиція, як вийти з цієї колізії», - заявив Сокуров.


«Не можна закривати очі: мовляв, ми прийняли рішення, і тільки так і буде. Все одно зовнішній резонанс має величезне значення - не для політиків, а для життя всередині країни, для того ж кримського регіону. Якщо є варіант вирішення цього, поза всяким сумнівом, кризового стану, то треба продумати цей варіант», - продовжив кінорежисер.


«Пропозиція Явлінського - під наглядом ООН, із запрошенням спостерігачів з України і Росії, з ОБСЄ та звідки завгодно, ще раз провести цей референдум, чесно все підрахувати і легітимізувати цей політичний крок», - заявив Сокуров.


«Це було б самим шляхетним, на мій погляд, і це не повинно зайняти багато часу. Я не думаю, що треба нескінченно довго конфліктувати з усіма з приводу якогоїсь політичної тези. Треба якомога швидше вирішувати ці напружені речі - перш за все, в інтересах і всієї Росії, і кримського регіону», - продовжив кінорежисер.


«Тому організація такого політичного голосування, це, мені здається, чудова ідея. Її неважко здійснити. Чому це раніше не спадало нікому в голову?», - риторично запитує Сокуров.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше на з'їзді політичної партії "Яблуко" була схвалена передвиборна програма політсили, одним з пунктів якої є припинення незаконної анексії Криму. 


"Наша позиція гранично ясна: ми за непорушність кордонів у Європі, ми за територіальну цілісність України і ми вважаємо, що Крим належить Україні, його анексія незаконна і має бути скасована», - сказано в документі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?